Pleje- og demensboliger på Kildemarkscentret

Kildemarkscentret er bygget i 2005. Det består af 101 2-rums plejeboliger, der er fordelt på 9 huse, som hver rummer et fælles køkken og en dagligstue. De 77 af boligerne er målrettet demensramte borgere.

Hver plejebolig har en stue med åbent køkken, soveværelse og badeværelse med vaskemaskine og tørretumbler. Desuden en lille terrasse, fransk altan eller rigtig altan.

Madlavning

Vores kostfaglige personale laver hver dag mad af friske råvarer i de 9 huse. Du har rig mulighed for indflydelse på menuerne såvel til hverdag som til fest, og du er naturligvis velkommen til at deltage i planlægning, madlavning og anretning, hvis du har lyst. Du bestemmer selv, om du vil spise med dine naboer eller i din egen bolig.

Aktiviteter og omgivelser

Kildemarkscentret råder over store, lyse arealer i fælleshuset. De bruges til træning, aktiviteter, fester, koncerter – ja, det er alene fantasien, der sætter grænser for anvendelsen af de forskellige lokaler.
Der er haver til alle de 9 huse. De er beplantet med frugtbuske og træer. Kildemarkscentret råder også over en bus, der kører flere ture om ugen.

Demens

Næstved Kommune arbejder målrettet på at blive en demensvenlig kommune, og på Kildemarkscentret er 77 af boligerne målrettet demensramte borgere. Personalet er særligt uddannet til at løse de opgaver, der kræves for at sikre det bedst mulige liv for demensramte borgere og deres pårørende.

Kildemarkscentret råder over drivhuse med friske grøntsager.

Der laves frisk mad hver dag.

Kom ud og se dig lidt omkring og få frisk luft.

Plejeboligerne har åbent køkken og udgang til det fri.